10 toimenpidettä tasa-arvoisen Suomen eteen (lyhennetty)
- Rebecca Åkers
- Mar 9, 2019
- 1 min read
160 vuotta sitten, naiset eivät saaneet omistaa omaisuutta. Suomi oli ensimmäinen maa Europpassa jossa naiset saivat äänestää, vuonna 1906. Vuonna 1926 naiset saivat olla ehdolla vaaleissa samalla tavalla kuin miehet. Ihmiset lähettivät esineitä kuuhun ennen kuin ehkäisypilleri keksittiin. Raiskaus avioliiton sisällä tuli laittomaksi vuonna 1994, samana vuonna, kuin minä synnyin. Ensimmäinen naispresidenttimme valittiin vuonna 2000, ja ensimmäinen nainen valittiin pääministeriksi vuonna 2003.
Suomen tasa-arvo ei ole rakentunut itsestään, vaan se on vaatinut paljon työtä. Ja tämä työ ei ole vielä valmis.
Ensimmäinen toimenpide tasa-arvoisen Suomen eteen on toteuttaa anonyymi työnhakujärjestelmä.
Toinen toimenpide tasa-arvoisen Suomen eteen on tehdä palkkajärjestelmästä läpinäkyvämpi.
Kolmas toimenpide tasa-arvoisen Suomen eteen on pidentää toisen vanhemman perhevapaakiintiötä.
Neljäs toimenpide tasa-arvoisen Suomen eteen on muuttaa raiskauksen määrittely rikoslaissa suostumusperusteen mukaan.
Viides toimenpide tasa-arvoisen Suomen eteen on toimia stereotyypejä vastaan koulutuksessa ja näin vähentää työmarkkinoiden sukupuolista erottelua.
Kuudes toimenpide tasa-arvoisen Suomen eteen on tehdä ruumiillisesta koskemattomuudesrta tärkeä osa koulutusta ja rakentaa seksuaalikasvatus suostumusperusteiseksi.
Seitsemäs toimenpide tasa-arvoisen Suomen eteen on opettaa poikia ja miehiä puhumaan tunteistaan ja että väkivalta ei ole ratkaisu.
Kahdeksas toimenpide tasa-arvoisen Suomen eteen on muuttaa rikoslaki niin että se rankaisee rikoksista, jotka erityisesti kohdistuvat naisiin.
Yhdeksäs toimenpide tasa-arvoisen Suomen eteen on antaa tarpeellisia tukipalveluja naisille, jotka ovat kohdanneet väkivaltaa kotona.
Kymmenes toimenpide tasa-arvoisen Suomen eteen on alentaa kuukautissuojien verotus kahdestakymmenestäneljästä prosentista kymmeneen prosenttiin.
Tasa-arvoinen yhteiskunta on turvallisempi ja onnistuneempi kuin yhteiskunta, jossa on vanhoja ja rajoittavia perinteitä.
Comments